Hillerød Blodbank har stor fokus på både fuldblods- og plasmatapninger. Behovet for plasma til produktion af livsvigtig medicin til patienter er stigende. Derfor opfordrer vi nye som gamle donorer til at melde sig som plasmadonorer her i Blodbanken i Hillerød. Bliver du fuldblodstappet et andet sted i regionen, kan du sagtens fortsætte med det samtidig med, at du giver plasma i Hillerød. Således kan du skifte mellem at give plasma og fuldblod.

Hillerød Blodbank har omkring 4000 donorer tilknyttet og foretager hver uge ca. 200 tapninger fordelt på fuldblods- og plasmatapninger.

hilleroed_blodbank_2

 

Som bloddonor i Hillerød har du mulighed for at bestille tid fra gang til gang, eller selv booke en tid online, når det passer dig. Der er åbent for donortapning på følgende tidspunkter:

Mandag: kl. 07.30 – 14.00
Mandag: kl. 14.00 – 17.30 (Kun plasmatapninger)
Tirsdag: kl. 07.30 – 14.00
Onsdag: kl. 12.00 – 19.00 (onsdag før helligdag 07.30 – 14.00)
Torsdag: kl. 07.30 – 12.00 og 13.00 – 14.00
Fredag kun med aftalt tid.

Faste lukkedage: 1. maj, 24. december og 31. december.

Blodbanken er centralt placeret lige ved hovedindgangen til Nordsjællands Hospital, Hillerød, og lige uden for hovedindgangen er der reserveret 3 donor p-pladser. Du skal dog altid huske at stille p-skiven.

Personalet er omsorgsfuldt og imødekommende, og de forstår at hygge om ”gæsterne”. Der er altid en god stemning i tappelokalet. Det giver ro og tryghed – selv for den nye bloddonor.

Blodbanken har 19 medarbejdere fordelt på 13 bioanalytikere, 2 bioanalytiker-undervisere, 2 sekretærer, en ledende bioanalytiker og en faglig koordinator. Sammen gør de deres bedste for at få donorerne til at føle sig godt tilpas.

hilleroed_blodbank_1

Hillerød Blodbank har eksisteret i mere end 75 år – helt tilbage fra den gang spejderbevægelsen stod for bloddonorrekruttering. Det giver en vis erfaring, og med årene har blodbanken formået at skabe en trofast skare af bloddonorer, som altid søger tilbage til Nordsjællands Hospital, Hillerød, når de skal tappes – også selvom de måske er flyttet tættere på en anden blodbank.