På dybt vand: Når blod redder liv
Sebastian var kun 13 år, da han var ude for en ulykke i svømmehallen og fik brug for bloddonorernes hjælp. Han meldte sig selv som bloddonor, da han blev 17 år. Hør ham fortælle sin historie.
Kemo og blod går hånd i hånd
Den patientgruppe, der modtager mest blod samlet set, er kræftpatienter. De modtager ca. 40 % af det donerede blod. Kom med på besøg i kræftværket, et værested og fristed på Rigshospitalet for unge med kræft, og hør, hvordan behandling med blodprodukter er en del af deres behandling.
Blod på farten
Lægehelikopteren hjælper de meget kritiske patienter. Lægerne i helikopteren har blod med og kan bringe det hurtigt til patienter, der har akut behov. Det betyder, at de kan starte blodtransfusionen allerede på ulykkesstedet og fortsætte behandlingen, helt indtil patienten ankommer til hospitalet.
Et liv på lånt blod
Søren er en af de patienter, for hvem det normale blodtypematch ikke er nok. Han har en sygdom, der gør, at han jævnligt får udskiftet sine røde blodlegemer, og ved hyppige transfusioner er det vigtigt, at patienten ikke udvikler antistoffer. Derfor modtager Søren blod med et udvidet match – så det passer så godt til ham som overhovedet muligt.
Kræft er ikke for børn
Ella fik leukæmi, da hun var kun ni måneder gammel. Når børn skal have intensiv kemoterapi, som er nødvendigt ved f.eks. leukæmi, er blod også helt centralt for behandlingen. Hør Ellas historie her.
Bloddonorer hjælper forskningen
Som bloddonor hjælper du ikke blot patienter på de danske hospitaler. Du kan også bidrage til vigtig forskning, der gør lægerne klogere på sygdomme og behandlinger. Det gør du ved at deltage i Det Danske Bloddonorstudie.
Når uheldet er ude
Et fald gav Ole store indre blødninger. Uden bloddonorerne havde han ikke klaret sig igennem det store blodtab. Derfor valgte Ole GivBlod som Charity Partner ved tenniskampen i 2018 mellem Caroline Wozniacki og Venus Williams.
Bliv bloddonor i dag
Bloddonorer er hver dag med til at redde liv. Vil du være med?