Skal du give blod, er det vigtigt, at du har spist og drukket noget i timerne inden tapningen. På den måde undgår vi, at du bliver utilpas.

Når du kommer til blodbanken, er det blot et lille prik i armen, 10 minutter på langs, lidt at drikke og du har givet blod. Inden da udfylder du et spørgeskema hjemmefra eller på en pc i blodbanken, så personalet i blodbanken kan vurdere, om du kan give blod. Har du for eksempel rejst i et malariaområde inden for de sidste 6 måneder, er vi nødt til at udsætte tapningen til 6 måneder efter hjemkomstdato. Du kan altid finde mere information her på siden omkring regler for tappe-pause..

Når du har udfyldt spørgeskemaet, skal du igennem et kort interview med en medarbejder fra blodbanken. Herefter er det tid til et lille prik i armen. Vi tapper 450 ml. Du vil formodentlig slet ikke mærke, at du har givet blod – udover den gode følelse i maven.  Blodet undersøges hver gang for HIV og hepatitis. Du får ikke resultaterne af blodprøverne, hvis alt er ok. Det er vigtigt at pointere, at prøverne ikke bør erstatte egentlige sygdomstests.

Hver gang du giver blod, undersøger vi også din hæmoglobinværdi. Du får ikke oplyst værdien ved selve tapningen, men du vil kunne se dine seneste hæmoglobinværdier ved at logge ind på Donorportalen via givblod.dk dagen efter. Har du jernmangel, vil du automatisk få tilsendt jerntabletter direkte til din bopæl.

Efter tapningen er det vigtigt, at du slapper af i 10 minutter, mens du bliver tilbudt lidt at drikke. Det har ingen betydning, om du drikker vand, sodavand eller juice, men sørg endelig for at få rigeligt med væske. Herefter er du klar til resten af din dag. Dyrker du sport eller andet, som kræver lidt mere af kroppen, anbefaler vi, at du venter til dagen efter for at være sikker på, at din krop er klar til det.

Du kan højst give blod 4 gange om året.

Se med, når Emil bliver tappet i Frederiksberg blodbank:

Se 7 gode råd i forbindelse med bloddonation: